F.KOTEK s.r.o.

Papírové sáčky:
Papírové sáčky jsou tradičním obalem. Tento nenáročný, levný, ale velmi účelný obal, vyráběný z přírodního papíru a velice snadno recyklovatelný má stále své místo na dnešním trhu. Skoro ve všech činnostech se lidé vrací zpět k tradičním materiálům a objevují jejich zapomenuté vlastnosti, tak i papír a výrobky z něho zažívají svojí renesanci. Při naší výrobě používáme různé druhy papírů a tím dosahujeme specifických vlastností sáčků. V kombinaci s kvalitním tiskem tak vznikají esteticky zajímavé a účelné obaly na potraviny, čaje, byliny a jiné produkty.

Dřevo:
Nabízíme štípané dřevo, ať už tvrdé nebo měkké, nařezané na délku, která vyhovuje typu Vašich kamen, kotlů nebo krbů. Dřevo Vám přivezeme až domů a složíme, Vy už můžete jen topit. Pokud se Vám to nehodí v týdnu, přijedeme v sobotu či neděli.

Peletky a brikety:
Alternativou k palivovému dřevu jsou dřevěné peletky nebo brikety. Tyto výrobky vznikají vysokotlakým lisováním dřevěných hoblin a pilin bez jakýkoliv dalších přísad.
Vysokým tlakem dochází k vyloučení ligninu na povrch a ten pak tvoří vrstvu, která brání zpětnému pronikání vlhkosti do výlisku. Peletky jsou určeny do speciálních kamen a kotlů, které mohou být vybaveny automatickými dávkovači. Brikety se používají do kotlů na dřevoplyn, krbových kamen a krbů.